Luk reklame

Her er "ikke emnerelevant snak" mere end velkommen. Tal om løst og fast med dine rengøringsbeslægtede kolleger.
2 Besvarelser

Er microfiber bedre end drypgarn?

Indlægaf admin » 29 jan 2014, 18:22

Billede

Nordisk Microfiber (NMF) har bedt Hygiejnefokus gennemføre et forsøg med formålet, at skabe afklaring om hvorvidt microfibermopper har en bedre rengøringsevne end traditionelle drypgarnsmopper.
Forsøget udføres ved at påføre en forholdsvis ensartet mængde ATP- (Adenosin TriPhosphat) holdig forurening til en gulvflade, som derefter moppes med et enkelt strøg af de tre mopper. Efter mopningen testes gulvfladerne med ATP metoden. Det er ikke således at forstå, at den mængde ATP der ses efter mopningen, vil være at finde tilsvarende efter regulær rengøring, hvor man vil anvende en mere effektiv teknik til mopning.

Der er tale om et uvidenskabeligt forsøg, hvor ikke alle faktorer kan medregnes.

Til projektet anvendes Clean-Trace™ systemet fra 3M Food Safety, som regnes blandt de absolut mest nøjagtige ATP systemer på markedet.

Forsøgets opbygning

Billede
Gulvfladen som er testet

Forsøget udføres på et almindeligt trægulv, hvor der ligesom på andre typer gulvbelægning er en del ”baggrundsstøj” fra ATP kilder i materialet. Forsøget er udført på hos AME Rengøring i Odense.

Der er på gulvet udvalgt en flade á 1m2. Før påføring af forurening, tages 5 ”scratchtests”, hvorefter forureningen påføres så ensartet som muligt (med sprayflaske). Forureningsgraden verificeres med 5 ATP tests, ligesom de rengjorte flader testes 5 steder. På den måde er der statistisk grundlag for forsøget.

Formålet med ”scratchtesten” er, at determinere gulvets baggrunds-niveau. Formålet med ”Beskidt-testen” er at påvise, at der er påført et højt niveau af ATP, som ved ”Ren-testen” derefter påvises fjernet. Baggrundstallet fratrækkes både beskidt-testen og ren-testen.

Niveauet af ATP efter rengøring, vil påvise den enkelte moppes effektivitet.

Alle afvaskninger er sket med ét strøg henover hver overflade, og med et konstant og ensartet tryk.

Konklusion:
Billede

Det kan på baggrund af projektets data konkluderes, at det trods en del variationer og nogen inkonsistens i resultaterne, ses som en tydelig tendens, at microfiber mopperne er væsentligt bedre til at fjerne den påførte forurening.

Endvidere er der en klar tendens til, at NMF industrimoppen er en del bedre end standard mopper. Denne tendens underbygges af, at både NMF’s egen standardmoppe og den i forsøget anvendte 3. parts kvalitetsmoppe giver væsentligt ringere resultat end industrimoppen.

NMF standardmoppen er marginalt bedre end 3. parts moppen, men dette er i så beskedent et omfang, at der ikke kan konkluderes andet på dette, end at microfiber mopperne generelt har en bedre rengørende effekt end drypgarnsmopper, men at de traditionelle microfiber mopper ikke er nær så effektive som NMF’s industrimoppe.

Bragt i samarbejde med Hygiejnefokus.dk
Billede
Brugeravatar

admin
Site Admin
 
Indlæg: 2240
Tilmeldt: 02 maj 2012, 11:39
Geografisk sted: Odense
Firma: Cleco

Re: Er microfiber bedre end drypgarn?

Indlægaf Jensen » 29 jan 2014, 19:19

Hvilken moppe er så bedst og nemmest at bruge, når der er meget salt på gulvene???

Har lige i dag moppet et gulv med rigtig meget salt på, med en bomuldsfladmoppe, og der skulle jeg godt nok bruge en masse krafter, for at få salten væk.

Hvilken moppe er så nemmest at trække hen over gulvet??
Vi ses
Jensen
Brugeravatar
Jensen
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: 22 apr 2013, 19:59

Re: Er microfiber bedre end drypgarn?

Indlægaf Hygiejnefokus » 29 jan 2014, 20:01

Hej Jensen,

Jeg er absolut meget imponeret over NMF Clean Plus I-40, den moppe som også viste sig bedst i testen. Den er helt fantastisk dejlig at bruge, hvis alle rengøringsmedarbejdere brugte denne er jeg helt sikker på at de ville føle en sjat mere arbejdsglæde!
Har godt nok ikke prøvet den på gulve med salt, men jeg er sikker på at den vil være god der også!

Helt seriøst, du bør prøve den.
Du kan købe den hos http://www.vestergaard-nustrup.dk/, vist nok ikke i webshoppen, men prøv at ringe til dem.
Med hygiejniske hilsner
Billede
Brugeravatar
Hygiejnefokus
 
Indlæg: 15
Tilmeldt: 15 aug 2013, 15:02
Geografisk sted: Grenaa
Firma: Hygiejnefokus
Telefon: 53341355


cleco samarbejder med:

cron