Luk reklame

Her er "ikke emnerelevant snak" mere end velkommen. Tal om løst og fast med dine rengøringsbeslægtede kolleger.
0 Besvarelser

Personlig hygiejne – er der en grænse?

Indlægaf admin » 26 dec 2013, 21:28

Billede

Vi kender det fra sundhedssektoren, fødevare, foder, grovvare, medicinal og mange mange flere brancher – der skal være styr på personlig hygiejne.

Alle der har været i en eller flere af disse brancher ved også hvor svært det kan være at sætte det rette niveau og ikke mindst hvordan kontrollerer vi det så.

Generelt indebærer grundlæggende hygiejne at bade regelmæssigt, at rense hud og hår, holde neglene klippet og rene, børste tænder, og iføre sig deodorant. For de fleste mennesker, er dette blot en vane, som de har lært, da de var små.

Badning eller brusebad stort set dagligt er grundstenen i grundlæggende personlig hygiejne. Det hjælper til at forhindre kropslugt, holder huden sund, og kan forhindre, at visse hudsygdomme, der opstår, hvis huden ikke er passet ordentligt. Vask af hænder i løbet af dagen er en anden del af den personlige hygiejne, såsom efter brug af toilettet. Det er ikke kun vigtig for den personlige renlighed, men for at forhindre spredning af sygdomme.

Til trods for det varierer det meget, hvor meget den enkelte person gør ud af sig selv.

Lovgivningen og nogle standarder lader det være op til enkelte virksomhed at definere rette niveau via sin risikovurdering. Andre – særligt de engelske branchestandarder er mere konkret og beskrivende i sine krav. Men uanset er det stadig svært at dokumentere og efterprøve.

Det er ikke noget problem at finde metoder til eftervisning af fx rengøring og hygiejnestatus af udstyr. Men så snart vi taler om at stille krav og efterprøve dem på den enkelte person, bliver det straks svære og man kan hurtigt træde ind i et område som kan blive for intimt for nogle mennesker.

Hvordan sikrer vi, at personalet fortæller hvis de fx har lidt dårlig mave? Det er stadig tabu for nogen og nogen kan have rigtig svært ved at komme og sige det til sin chef. I disse tider med nedskæringer vil mange også komme på arbejde lige den ene dag før de måske burde – de føler sig jo raske nok..og hvorfor dog blive hjemme på grund af en smule snue.. ja der kan være mange undskyldninger – og spørgsmålet er hvilke, om nogen skal vi acceptere?

Vi lever i et multietnisk samfund – hvor intimsfæren for nogle kulturer er er mere følsom end hos andre, og man risikerer at overtræde fx religion – hvordan forholder vi os til det uden at forskelsbehandle?

Hvordan sætter vi grænsen? er der en grænse?

Der er nogle standarder der går så vidt at enten en vask eller endda bad efter en tur i kantinen er påkrævet inden personen må komme i produktionen igen. Andre har for at undgå allergen kontaminering indført krav om brug af specielle kitler under spisning og evt. rygning. Alle tidsrøvere for både virksomhed og personalet. Og tid er penge….

Hvor langt kan og skal vi gå? Hvornår er bagatel grænsen nået? Hvis der findes en bagatelgrænse?

Bragt i samarbejde med Hygiejnefokus.dk
Billede
Brugeravatar

admin
Site Admin
 
Indlæg: 2240
Tilmeldt: 02 maj 2012, 11:39
Geografisk sted: Odense
Firma: Cleco


cleco samarbejder med:

cron