Luk reklame

Har du forskellige opgaver du ikke kender løsningen til? Her deler vi rengøringstips – og tricks!
1 Besvarelser

Standardiseret rengøring

Indlægaf admin » 01 dec 2013, 18:38

Flere, både større og mindre, rengøringsselskaber vælger at blive certificeret efter fx ISO standarder.

Når et rengøringsfirma går ind i en tilbudsgivning, er der mange parametre man kan justere på, for at give kunden et attraktivt tilbud.
Det parameter som de fleste filer ihærdigt på, er prisen. Det er jo også dejligt enkelt, for i mange tilfælde er det også det som kunden synes er mest interessant, i første omgang i hvert fald!
Dog er den evindelige fokus på pris, pris og atter pris, heldigvis ved at vende. Sikkert i sidste ende, fordi priserne nu er presset helt i bund. Men også fordi flere af rengørings virksomhederne har sat øget fokus på kvalitet, frem for bevidstløst at presse prisen endnu mere og dermed risikere at styre virksomheden i den sikre død. Disse firmaer har formået at overbevise deres kunder om at kvalitet i arbejdet, er langt vigtigere end at få den lavest mulige pris. Et argument som, især producenter indenfor fødevareindustrien er lydhør overfor qua de kæmpe udgifter som et tilbagekald af deres varer meget hurtigt løber op i.
Derfor er der også flere og flere rengørings-virksomheder som vælger at lade sig certificere i fx ISO9001 som er den mest udbredte kvalitetsstandard. Denne standard er ligeledes kendt af de fleste produktions virksomheder, og er derfor forholdsvist enkel at forklare kunden vigtigheden af.


Bragt i samarbejde med Hygiejnefokus.dk
Brugeravatar

admin
Site Admin
 
Indlæg: 2240
Tilmeldt: 02 maj 2012, 11:39
Geografisk sted: Odense
Firma: Cleco

Re: Standardiseret rengøring

Indlægaf Leif L » 09 dec 2013, 20:47

Det er bestemt interessant og velbegrundet at overveje en kvalitetscertificering, såsom ISO 9001.

Jeg arbejdede et års tid for en af de få ISO-certificerede rengøringsvirksomheder i Danmark. Det var lærerigt og jeg fik et ret omfattende indblik i versioneringskrav, auditering mv.

Det gik dog også op for mig, at en virksomhed i udgangspunktet ikke bliver bedre af certificeringen.

Den omfatter en række krav til kvalitetskontrol, afvigelseshandlinger, auditering mv., men alle de velkendte udfordringer med mangelfuld rengøring, kundeklager og svigt er de samme.

Måske er redskaberne bedre, men de samme redskaber kan ALLE rengøringsvirksomheder anskaffe sig i form af manualer for kvalitet, miljø, personale mv. - og det er langt billigere end opnåelse af ISO 9001 og ikke mindst halv- eller helårlig auditering.

Det mest interessante (og ærgrelige), som jeg opdagede var dog, at der ikke var den mindste større slagkraft i markedsføring og kanvassalg fordi virksomheden var certificeret. Helt tragisk blev det endda, da vi indskrev ISO 9001 certificeringen i vore tilbudsbesvarelser i udbud. Vi blev direkte frarådet at spilde plads på at skrive om det; det blev tillagt 0 point!

Det var lidt hands-on erfaring med certificeringer.

Fortsat god december :)
Brugeravatar
Leif L
 
Indlæg: 14
Tilmeldt: 29 apr 2013, 08:33


cleco samarbejder med:

cron