Luk reklame

Følg med i de nyeste udbud på Cleco.dk

DK-Odense: Tjenesteydelser i forbindelse med affald - 212536

DK-Odense: Tjenesteydelser i forbindelse med affald

2012/S 128-212536

Udbudsbekendtgørelse

Tjenesteydelser

Direktiv 2004/18/EF
Del I: Ordregivende myndighed

I.1)
Navn, adresser og kontaktpunkt(er)
Syddansk Universitet
Campusvej 55
Att: Bill Busch Kyed
5230 Odense M
DANMARK
Telefon: +45 65501000
Mailadresse: kyed@sdu.dk
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse for den ordregivende myndighed: http://www.sdu.dk
Internetadresse for køberprofilen: http://www.eu-supply.com/sdu.asp
Yderligere oplysninger fås her: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)
Specifikationer og yderligere dokumenter (herunder dokumenter vedrørende den konkurrenceprægede dialog og et dynamisk indkøbssystem) fås her: Det/De ovennævnte kontaktpunkt(er)
Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til: Syddansk Universitet (bemærk at bud/ansøgninger skal fremsendes elektronisk på nedenstående URL-adresse, jf. udbudsbekendtgørelsens pkt. VI.3)
Campusvej 55
5230 Odense M
DANMARK
Telefon: +45 65501000
Mailadresse: sdu@sdu.dk
Internetadresse: http://www.eu-supply.com/sdu.asp
I.2)
Type ordregivende myndighed
Offentligt organ
I.3)
Hovedaktivitet
Uddannelse
I.4)
Kontrakt indgås på andre ordregivende myndigheders vegne
Den ordregivende myndighed indkøber på andre ordregivende myndigheders vegne: nej
Del II: Kontraktens genstand

II.1)
Beskrivelse
II.1.1)
Den ordregivende myndigheds betegnelse for kontrakten:
Udbud af rengøring, vinduespolering og tilhørende affaldshåndtering i region Syddanmark og Slagelse.
II.1.2)
Kontrakttype og leverings- eller udførelsessted for bygge/anlægsarbejdet, varerne eller tjenesteydelserne
Tjenesteydelser
Tjenesteydelseskategori nr. 14: Bygningsrengøring og ejendomsadministration
Hovedleverings- eller hovedudførelsessted for bygge- eller anlægsarbejde, varer eller tjenesteydelser: Campusvej 55, 5230 Odense M.
NUTS-kode DK0
II.1.3)
Oplysninger om offentlig kontrakt, rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
Bekendtgørelsen vedrører en offentlig kontrakt
II.1.4)
Oplysninger om rammeaftale
II.1.5)
Kort beskrivelse af kontrakten eller indkøbet/indkøbene
Syddansk Universitet er et spredt geografisk område på ca. 266 000 m2 i grundareal. Arealet består udover park/beplantning, veje og prakeringsarealer af et antal bygninger af varierende omfang og anvendelse. Opgaven omfatter rengøring af lokaler, der anvendes til administration (fx kontorer og 90910000-9 ekspeditionslokaler), undervisning (fx auditorier og grupperum), forskning, (værksteder, laboratorier (herunder klassificerede)) og fællesområder (fx toilletter, gange, trappe, indgangspartier, kantine, tekøkkener og mødelokaler. Hertil omfatter opgaven udførelse af vinduespolering. Nærmere beskrivelse af opgaven vil fremgå af udbudsmaterialet, som ansøgere først har adgang til såfremt ansøgeren prækvalificeres.
Ordregiver ønsker at indgå en kontrakt med én leverandør, som kan udføre rengørings-, vinduespolerings- og tilhørende affaldshåndteringsopgaven. Opgaven skal udføres på følgende adresser:
— Campusvej 55, 5230 Odense M.
— Niels Bohrs Alle 1, 5230 Odense M.
— Lucernemarken 20, 5230 Odense M.
— J.B. Winsløws Vej 9 – 25, 5000 Odense C.
— Niels Bohrs Vej 9-10, 6700 Esbjerg.
— Engstien 1, 6000 Kolding.
— Sdr. Stationsvej 28, 4200 Slagelse.
— Hindsholmvej 11, 5300 Kerteminde.
— Grønlandsgade 14, 5300 Kerteminde.
Hertil vil der forekomme rengørings- og vinduespoleringsopgaver på andre adresser (typisk lejligheder) i regionen som afregnes efter pågået tid efter forudgående varsel. Disse opgaver estimeres til at udgøre ca. 300 fraflytninger af universitetets værelser/lejligheder (primært Odense).
Endelig skal leverandøren kunne sørger for affaldshåndtering, der indsamles i forbindelse med varetagelse af rengøringsopgaven. Affaldet bringes til universitetets containere på alle adresse.
Desuden skal der i forbindelse med rengøring af laboratorier ske transport af farligt affald (kemikalieaffald og klinisk risikoaffald), efter nærmere udarbejdet instruks, til særlig indrettede affaldsdepoter. Alt farligt affald vil være emballeret og mærket efter gældende lovgivningen. Mængden af farligt affald vil blive præciseret i udbudsmaterialet efter endt prækvalifikation.
II.1.6)
CPV-glossaret (common procurement vocabulary)
90500000, 90910000, 90911000, 90911100, 90911200, 90911300
II.1.7)
Oplysninger om WTO-aftalen om offentlige indkøb
Dette udbud er omfattet af WTO-aftalen om offentlige indkøb: ja
II.1.8)
Delaftaler
Kontrakten er opdelt i delaftaler: nej
II.1.9)
Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2)
Kontraktens mængde eller omfang
II.2.1)
Samlet mængde eller omfang:
Rengøringsarealet er ca. 237 000 m2. Det præcise omfang og fordeling på bygningsafsnit vil fremgå af udbudsmaterialet.
Det præcise vinduespoleringsareal kendes ikke, men der er tale om vinduespolering af vinduer på de bygninger, hvor rengøringsydelsen skal udføres. Omfanget og fordelingen på bygningsafsnit vil - efter prækvalificeringen - kunne konstateres ved besigtigelse og vil således ikke fremgå af udbudsmaterialet.
De estimerede affaldsfraktionerne/mængderne (baseret på 2011 tal) for alle adresser fordeler sig på følgende måde:
— Pap og papir = ca. 175 tons,
— Alm. brandbart = ca. 320 tons,
— Ikke brandbart = ca. 20 tons.
Affaldsmængderne er størst i Odense. Det vil sandsynligvis kræve et til formålet egnet motorkøretøj for at kunne løseopgaven i Odense.
II.2.2)
Oplysninger om optioner
Optioner: ja
Beskrivelse af disse optioner: Udbuddet vil tillige omfatte optioner på ekstrarengøring, dvs. ydelsesarten er omfattet af rengøringsprogrammet, men det udføres ud over det i programmet fastsatte antal gange. Der vil indgå optioner på forskellige typer enkeltstående ydelsesarter eksempelvis gardinvask, facadevask, tæpperens, oliering af trægulve og hovedrengøring. Nærmere specifikation og detajlering vil fremgå af udbudsmaterialet.
Endelig skal tilbudsgiver ved tilbudsafgivelsen oplyse enhedspriser således, at opgaven i kontraktperioden kan tilpasses ændringer i behov som følge af ændringer i bygningsmassens omfang og anvendelse.
Der vil være mulighed for forlængelse af kontrakten på uændrede vilkår 2 gange 12 måneder.
Foreløbig tidsplan for anvendelse af disse optioner:
måneder: 12 (fra tildeling af kontrakten)
II.2.3)
Oplysninger om forlængelse
Denne kontrakt kan forlænges: ja
Antal gange, der er mulighed for forlængelse: 2
II.3)
Kontraktens varighed eller frist for dens opfyldelse
Varighed i måneder: 36 (fra tildeling af kontrakten)
Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1)
Kontraktbetingelser
III.1.1)
Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges:
Der stilles krav om, at ansøger er dækket af ansvarsforsikring i kontraktens løbetid. Ansøger skal bekræfte og vedhæfte dokumentation for ansvarsforsikring i EU-Supply.
III.1.2)
De vigtigste finansierings- og betalingsvilkår og/eller henvisning til relevante bestemmelser herom:
Fakturering vil kunne ske med en 1/12 del af det årlige vederlag ultimo den måned, hvor ydelsen udføres/leveres og vederlaget vil blive betalt + 30 dage. Der kan faktureres for optionsydelser, når ydelsen er præsteret. Betalingsfristen herfor er ligeledes + 30 dage.
Under henvisning til LBK nr. 798 af 28.6.2007 med senere ændringer skal tjenesteyderen til enhver tid opfylde de fastsatte krav vedrørende elektronisk fakturering.
III.1.3)
Retlig form, som kræves af den sammenslutning af økonomiske aktører, ordren tildeles:
Ansøger, der indgår i konsortier eller lignende sammenslutninger af økonomiske aktører, skal i tilfælde af at ordren tildeles disse, hæfte solidarisk og direkte i forhold til ordregiver. Alle oplysninger skal gives for hver enkelt tjenesteyder i sammenslutningen (konsortiet). SDU anbefaler derfor, at hver enkelt deltagende i denne situation udfylder bilag B.
Konsortier eller sammenslutninger af økonomiske aktører skal ved tilbudsafgivelse endvidere udpege en fælles befuldmægtiget, med hvilken Tilbudsgiver ordregiver kan føre afklarende drøftelser med bindende virkning for de(n) øvrige Tilbudsgiver(e).
III.1.4)
Andre særlige vilkår
Der gælder særlige vilkår for opfyldelse af kontrakten: ja
Beskrivelse af de særlige vilkår: Ordregiver stiller krav om, at rengørings-, vindue- og affaldshåndteringspersonalet, der anvendes til udførelse af arbejdsopgaverne, på forlangende sikkerhedsgodkendes af ordregiver, herunder at de ansatte hos tjenesteyderen giver samtykke til at ordregiver indhenter udskrift af kriminalregistret, der ikke må fremvise forhold, som ordregiver vurderer kan indebære en sikkerhedsrisiko.
Ordregiver stiller ligeledes krav om, at tjenesteyders medarbejdere samt eventuelle underleverandørers medarbejdere beskæftiget med at varetage de af kontrakten omfattede ydelser inden arbejdets påbegyndelse skal have modtaget gyldigt ansættelsesbevis i overensstemmelse med ansættelsesbevislovens regler.
Ordregiver stiller endvidere krav om, at alene legale medarbejdere er beskæftiget med at varetage de af kontrakten omfattede ydelser, herunder at tjenesteyder og eventuelle underleverandører foretager korrekt indberetning og afregning af skatter, bidrag, afgifter, A-indkomst m.
Endelig er det et krav at leverandøren yder skadesservice.
Ovenstående forhold skal bekræftes i EU-Supply. I forbindelse med skadeservice skal der samtidig vedlægges dokumentation herfor.
III.2)
Betingelser for deltagelse
III.2.1)
De økonomiske aktørers personlige forhold, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregister
Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: Ansøger skal udfylde og fremsende en tro og love erklæring vedrørende ubetalt forfalden gæld til det offentlig samt samtlige øvrige omtalte forhold angivet i udbudsdirektivets artikel 45, stk. 1 og 2. Ordregiver har udarbejdet en obligatorisk erklæring som i underskreven tilstand SKAL vedhæftes anmodningen. (Bilag A).
Såfremt ansøgeren er en sammenslutning af flere ansøgere (konsortie) skal erklæringen afgives for hver enkelt deltager i sammenslutningen (konsortiet).
III.2.2)
Økonomisk og finansiel kapacitet
Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt: 1) Oplysninger om ansøgerens balance eller uddrag heraf for de seneste 3 afsluttede regnskabsår.
2) Oplysninger om ansøgerens samlede omsætning, herunder omsætning inden for det aktivitetsområde der er omfattet af udbuddet, for de seneste 3 afsluttede regnskabsår.
3) Oplysninger om ansøgerens soliditetsgrad for de seneste 3 afsluttede regnskabsår.
4) Oplysninger om ansøgerens egenkapitalsforretning fór de seneste 3 afsluttede regnskabsår.
Ovennævnte regnskabsoplysninger oplyses i tabel i EU-Supply. Som dokumentation for ovenstående regnskabstal skal revisorpåtegnet årsrapporter for de seneste tre regnskabsår vedhæftes ansøgerens ansøgning i EU-Supply.
Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves: Ansøger skal i hvert af de seneste 3 regnskabsår have en samlet omsætning på minimum 75 000 000,00 DKK pr. år.
Endvidere skal ansøgers soliditetsgrad for de seneste 3 år gennemsnitligt være på mindst 10 pct.
III.2.3)
Teknisk kapacitet
Oplysninger og formaliteter, som er nødvendige for at vurdere, om kravene er opfyldt:
Referenceliste over de betydeligste leveringer/ tjenesteydelser af lignende karakter som det udbudte (minimum 2 og maksimum 6), der er udført i løbet af de seneste 3 år. Ordregiver lægger således vægt på referencer på kunder med sammenlignende størrelse og opgave,samt som dækker følgende totalopgaveløsning:
1) Rengøring,
2) Vinduespolering,
3) Tilhørende affaldshåndtering,
4) Skadeservice,
5) Mindre Facility Managementopgaver.
Vedrørende referencer på rengøringsområdet lægges der yderligere vægt på at disse også vedrører klassefiserede laboratorier (GMO klasse 1 og 2, isotop klasse B og C., Biologiske agenser klasse 1 og 2) samt rengøring af sektionsstuer hvor der forefindes dissektion.
Der skal angives følgende referenceoplysninger: kundenavn, kontraktperiode, beskrivelse af de af referencen omfattede ydelser samt omfanget af rengørings-og vinduearealet. Ansøgere skal udfylde tabel i EU-supply.
Endelig skal Ansøger i EU-Supply oplyse, hvorvidt Ansøger agter at anvende underleverandører samt hvilke opgaver underleverandøren forventes at udføre.
Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:
Mindst to og maksimalt 6 relevante referencer på lignende opgaver inden for de seneste 3 år.
III.2.4)
Oplysning om reserverede kontrakter
III.3)
Specifikke vilkår for tjenesteydelseskontrakter
III.3.1)
Oplysninger om en bestemt profession
Udførelse af tjenesteydelsen er forbeholdt en bestemt profession: nej
III.3.2)
Medarbejdere, der skal udføre tjenesteydelsen
Juridiske personer bør anføre navne på og faglige kvalifikationer for de medarbejdere, der skal udføre tjenesteydelsen: nej
Del IV: Procedure

IV.1)
Type procedure
IV.1.1)
Type procedure
Begrænset
IV.1.2)
Grænse for, hvor mange økonomiske aktører der vil blive opfordret til at afgive bud eller deltage
Forventet antal økonomiske aktører: 5
Objektive kriterier for valg af det begrænsede antal kandidater: Såfremt der er flere egnede ansøgere end planlagt vil der blive prækvalificeret de bedste, blandt de egnede, på følgende områder:
Flest referencer, der er sammenlignelige med den udbudte opgave, bedømt ud fra ansøgerens oplysninger om sine referencers art (totalopgaveløsning og rengøring vedrørende klassefiserede laboratorierstørrelse samt rengøring af sektionsstuer hvor der forefindes dissektion af dyr og mennesker) samt sammenlignende størrelse.
IV.1.3)
Reduktion af antallet af økonomiske aktører under forhandlingerne eller dialogen
IV.2)
Tildelingskriterier
IV.2.1)
Tildelingskriterier
Det økonomisk mest fordelagtige bud vurderet på grundlag af de kriterier, der er anført i specifikationerne, i opfordringen til at afgive bud eller til at forhandle eller i det beskrivende dokument
IV.2.2)
Oplysninger om elektronisk auktion
Der vil blive anvendt elektronisk auktion:: nej
IV.3)
Administrative oplysninger
IV.3.1)
Sagsnummer hos den ordregivende myndighed:
IV.3.2)
Har der været tidligere offentliggørelse(r) om samme kontrakt?
nej
IV.3.3)
Vilkår for adgang til specifikationer og yderligere dokumenter eller beskrivende dokumenter
Skal der betales for dokumenterne?: nej
IV.3.4)
Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
15.8.2012 - 13:00
IV.3.5)
Dato for afsendelse til udvalgte kandidater af opfordringer til at afgive bud eller at deltage
IV.3.6)
Sprog, der må benyttes ved afgivelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
Dansk.
IV.3.7)
Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
IV.3.8)
Ã…bning af bud
Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1)
Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: ja
Skønnet tidspunkt for offentliggørelse af yderligere bekendtgørelser: Juni 2017.
VI.2)
Oplysninger om EU-midler
Kontrakten vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
VI.3)
Yderligere oplysninger
Dette udbud gennemføres elektronisk via Syddansk Universitets portal for elektronisk tilbudsafgivelse i EU Supply – Complete Tender Management (CTM systemet) på https://www.eu-supply.com/sdu.asp.
Den ansøgende virksomhed skal selv tilmelde sig udbuddet via dette link og ansøge om prækvalifikation til udbuddet via CTM systemet.
Kun ansøgning modtaget via CTM systemet vil komme i betragtning til prækvalifikation.
Såfremt din virksomhed ikke allerede er registreret i CTM systemet, skal dette gøres via hjemmesiden www.eu-supply.com/sdu.asp.
Når du er logget på CTM systemet, skal du gå klikke på linket "igangværende udbud" og finde det konkrete udbud, åbne det og trykke på knappen "Accepter". Når udbuddet er valgt, skal du besvare en række spørgsmål inden ovenstående "frist for modtagelse af ansøgning om deltagelse" for at kunne fremsende ansøgning om prækvalifikation.
Gennemførelsen af prækvalifikationsfasen samt den efterfølgende tilbudsfase vil således foregå elektronisk, idet det bemærkes, at meddelelse om hvem der prækvalificeres samt tildelingsbreve vil blive udsendt til den af ansøger/tilbudsgiver oplyste kontraktpersons mailadresse i i EU-Supply. CTM systemets beskedfunktion kan også anvendes.
Det er gratis for ansøgere/tilbudsgivere at få login til EU-Supply.
Prækvalifikationsmaterialet samt øvrige dokumenter, herunder fremtidigt spørgsmål/svar-dokument relateret til prækvalifikationen og tildelingen vil være tilgængelig her.
Eventuelle henvendelser om oplysninger vedrørende denne udbudsbekendtgørelse skal rettes skrifteligt via EU-Supply udbudsløsning til ordregiver, jf. punkt I.1.
Leverandører, der ikke afgiver alle de i punkt III.2 udbedte oplysninger, kan ikke forvente at blive udvalgt til at deltage i udbudsforretningen.
Ved sammenslutninger af leverandører (konsortier) skal oplysningerne, der udbedes i punkt III.2 afgives for samtlige leverandører.
Såfremt leverandøren ønsker at eventuelle underleverandørers økonomiske og/eller tekniske formåen skal indgå i bedømmelsen af leverandørens egnethed til at udføre kontrakten, skal leverandøren ligeledes afgive de i punkt III.2.2 og III.2.3. anførte oplysninger for disse underleverandører, og leverandøren skal godtgøre, at han er berettiget til at trække på underleverandørens tekniske formåen i det af leverandøren angivne omfang til opfyldelse af kontrakten. I givet fald skal støtterklæring Bilag C (økonomisk formåen) og/eller Bilag D (teknisk formåen) udfyldes og uploades sammen med ansøgerens ansøgning ansøger/tilbudsgiver oplyste kontraktpersons mailadresse.
Bilag afgivet på dansk, engelsk eller tysk accepteres.
VI.4)
Klageprocedurer
VI.4.1)
Organ med ansvar for klageprocedurerne
Klagenævnet for Udbud
Dahlerups Pakhus – Langelinie Allé 17
2100 København Ø
DANMARK
Mailadresse: klfu@erst.dk
Telefon: +45 35291000
Internetadresse: http://www.klfu.dk
VI.4.2)
Indgivelse af klager
Præcise oplysninger om klagefrist(er): Håndhævelseslovens § 7 fastsætter følgende klagefrister for EU-udbud, som ordregiver henholder sig til:
(1) Klage over ikke at være blevet prækvalificeret skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har afsendt en underretning til de berørte ansøgere om, hvem der er blevet prækvalificeret, jf. Håndhævelseslovens § 2, stk. 1, nr. 1, hvis underretningen har angivet en kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen, jf. lovens § 7, stk. 1.
(2) Klager over andet end ordregivers prækvalifikationsbeslutninger under nr. (1) skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:
— 6 måneder efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i EU-Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt, hvor fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort,
— 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte tilbudsgivere om, at en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem er indgået, hvis underretningen har angivet en kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen,
— 12 måneder efter at ordregiveren har indgået en rammeaftale regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere, jf. Håndhævelseslovens § 2, stk. 2.
(3) Klager over kontraktindgåelse uden gennemførelse af udbud efter Håndhævelseslovens § 4 skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse EU-Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt, forudsat at bekendtgørelsen indeholder begrundelsen for ordregiverens beslutning om at tildele kontrakten uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i EU-Tidende.
Ovenstående klagefrister gælder også indbringelse af klage ved domstolene om, at de regler, der er nævnt i Håndhævelseslovens § 1, stk. 2, nr. 1 og 2, er overtrådt, og sagsøgeren ikke forinden har indgivet klage til Klagenævnet for Udbud herom.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens klage over ovenstående beslutninger skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud, inden 2 år efter at ordregiveren har offentliggjort en bekendtgørelse i EU-Tidende om, at ordregiveren har indgået en kontrakt, hvor fristen regnes fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort.
VI.4.3)
Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om indgivelse af klager
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Center for offentlig konkurrence
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
DANMARK
Mailadresse: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 72268000
Internetadresse: http://www.ks.dk
Fax: +45 33326144
VI.5)
Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
2.7.2012


cleco samarbejder med:

cron